ALL YOU NEED:
Chopped Spinach | 1 bunch |
Tamarind Syrup | 1/2 cup |
Boiled Toor Dhall | 1/2 cup |
Mashed Garlic | 3 Nos. |
Small Onion | 5 Nos. |
Cumin Seeds | 1/2 spoon |
Mustard | 1/2 spoon |
Hing | Pinch |
Oil | 2 spoons |
To Pressure Cook:
Chopped Onion | 1 No. |
Chopped Tomato | 1 No. |
Coriander Powder | 1 spoon |
Turmeric Powder | Pinch |
Chilly Powder | 1/2 spoon |
Green Chilly | 2 Nos. |
Garlic | 7 Nos. |
Salt | 1 spoon |
METHOD:
Pressure cook all items under "To Pressure cook" for 3 whistles. Let it sit for a while. Heat a spoon of oil in a pan, add cleaned and fine chopped spinach. Saute for 3 mins, once done pour the pressure cooked items, mix well with the spinach. Once the spinach cooked completely. Pour the cooked toor dhall. Add 1/2 cup of water and 1/2 cup of tamarind syrup. Adjust with salt. Let it boil until raw smell goes off. All done, serve hot with steamed rice.
♬ Sangeetha♡Nambi ♬
8 comments:
this sounds like a healthy side for rice... thanks for sharing...
கீரை மஸியலைப் படத்தில் பார்க்கவே படா ஜோரா இருக்குது. இதில் கொஞ்சம் வெங்காய வற்றல் குழம்பு சேர்த்து, தயிர் சாதத்திற்கு தொட்டுக்கொண்டு சாப்பிட்டால் இன்னும் ஜோராக ருசியாக இருக்கும்.
பகிர்வுக்கு நன்றிகள்.
One of my favorites.. Looks delicious and healthy..
delicious keerai masiyal.
healthy and tasty comforting food
healthy one!
One of my favorites, healthy and delicious..
I just love it.. so nutritious
Post a Comment